reklam

Abana Siyasi tarihinin en kıdemli isimlerinden olan ve 3 dönem Abana Belediye Başkanlığı yapmış olan Şevket Yazkan, Mahalli seçimler öncesi CHP ilçe teşkilatı ile görüş ayrılığına düşmüştü.

Bir süredir sürünceme de kalan bu süreç, Şevket Yazkan’ın 50 yılını verdiği CHP Üyeliğinden istifa etmesi ile sona erdi.

 

Şevket Yazkan gerekçeli kararı ile hazırladığı istifa dilekçesini kamuyonun da bilgilenmesi amacıyla sitemizde yanınlamasını istedi.

Şevket Yazkan “” Bugünden itibaren yıllardır dava arkadaşlığı , dava kardeşliği yaptığım insanların hak ettikleri değeri görmesi adına , ilçemizin hak ettiği katılımcı ve uzlaşıcı yönetimi  şahsı ve ekibi ile kuracağına inandığım aday ile dava arkadaşlarımın da onaylı katılımı ile yolumuzu çizeceğimizin bilinmesini isterim. Başta Abanamızın uzlaşıcı yönetim şekli olmak üzere yıllardır şahsıma inanan ve güvenen Abana sevdalısı  dostlarımızın yönetimsel katkı sağlayacağına gönülden inandığım platform hangisi olacak süreç bize gösterecektir. Bu sürecin Abanamıza hayırlı olmasını temenni ederim. “” dedi.

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI’NA

ABANA/KASTAMONU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne sunulmak üzere ;

     Gençliğimden beri en alt kademesinden en üst kademesine kadar görev yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi’nde, özellikle yerel seçimlerden sonra şahsıma ve şahsıma destek veren seçmenlerimize karşı yapılan tutumlar ve bu oluşan durumlar neticesinde her bir Abanalı bireyin daha müreffeh bir yaşam sürmesi, ileri demokrasi ve  daha iyi yönetimi hak eden İlçemizin o seviyeye ulaşması adına parti üyeliğimden istifa etme kararı aldım.

   Yine bu kararı alırken kamuoyunun ve muhataplarının aydınlanması adına gerekçelerimi sırası ile belirtmek isterim.

    Öncelikle bu zamana kadar gelişen olayları bire bir Şevket YAZKAN’ın ağzından duymanız gerektiği hissiyatı ile; daha önceden de açıklamalarıma istinaden yerel seçimlerinden sonra (Her ne kadar yine parti de bana karşı olanlar “KAÇTI”  diye kamuoyuna yaymaya çalışsa da) seçimlerin şahsım üzerindeki maddi külfetini kırmak adına İstanbul’da bulunan şirketimin başına geçtim. İş hayatı ile meşgul oldum. İlçemizi ve bana destek veren kişileri bırakmadım, her zaman İlçemiz için gerekli çalışmaları yaptım, destek veren arkadaşlarımız ile irtibatı koparmadım. Benim için bir çok şeyler söylendi. Özellikle bunları karşı tarafın söylemesini beklerken bu söylemlerin kendi partimden gelmesi üzerine gerekli açıklamaları daha önceden yaptım. Lakin yerel seçimler yaklaşır iken daha önce ki seçimlerde karşımızda aday olanlar, karşı tarafa yön ve akıl verenler benim ile görüşme talepleri olduğunu belirttiler. İlk görüşme taleplerini kabul etmememe rağmen arada bu görüşmeyi yapmamı isteyen dostlarımız neticesinde CHP Adayı ve ekibi ile İlçe Teşkilatı binasında görüşme sağladık. Ben aday değilim ama aday çok olursa istenildiği takdirde tarafsız olarak divan başkanlığı yapar, ön seçim ile delegelerin görüşü neticesinde kim çıkar ise onun altında seçime girilir görüşümü orda da belirttim. Bunun ile birlikte beni desteklemelerinden dolayı zarar gören seçmenlerimize destek olunmasını ve İlçe Yönetiminin değişmesi konuları başlıklı üç talebim oldu. Lakin şahsım adına bu taleplerin olmayacağı izlenimi oradaki görüşmede oluşmuştu. Çünkü görüşme esnasında İlçe Başkanı bizim adayımız Erfain TEKİN Bey diye belirtmişti. Yerel seçimlerin hemen peşinden aday adaylığını açıklayan CHP Meclis Üyesi Sn. Gökhan ABANA’da var iken, onunla bir görüşme yapılmamış iken, onunda açıklamalarında okunduğu üzere kendisine kesinlikle ön seçim yapılacak denmesine rağmen bu yapılan tutumlar karşınızdaki insanları, parti delegelerini hiçe saymak, umursamamak anlamına gelir. Bu itibarsızlaştırma işleri size itibar vereceğiz kelimelerinin ayak oyunlarıdır.

   Yukarıda da belirttiğim üzere uzun yıllar, gençlik yıllarımdan beri hizmet ettiğim bir parti ve bu partiyi siyasi edebi bilmezlere teslimiyet bizleri bulunduğumuz konuma getirmiştir. Kişiler Abana ve Abanalılardan çok kendi yerlerini koruma adına, mevkii almak adına aday çıkartmışlardır. Hatta yukarıda belirttiğim görüşme esnasında geçmiş dönem partiye hizmet etmiş değerli büyüklerimizin bürodaki resimlerinin yerlerde gezmesi bile benim için karar almamda etkendir. Bizler siyasi edebi, adabı bilen ve bu doğrultuda siyaset yapan kişiler olduk çünkü biz büyüklerimizden öyle gördük. Abanalılık ayrı, siyasi etiket ayrıdır. Abana’da yaşayan her bir bireyin fikri değer taşır. İlçemizin daha iyiyi hak ediyor olması bu işin hakkaniyet ile yapılması gerektiğini bizlere göstermesi gerekir. Yine benim için ön seçimi kendisi yapıyor muydu? gibi haksız eleştirileri görmemek elde değil. Buda parti geçmişini bilmemekten veya tam anlamı ile elini taşın altına koyup seçimde aktif rol almamaktan gelen bir yanlış bilgidir. Şundan da eminim ki Rahmetli Belediye Başkanı görevi başında devam etse ve seçime devam kararı verse idi bu arkadaşlar yine üst akıl olarak aynı kulvarda devam edecekti. Bu durum Ak Parti ‘de yaşanan boşluk ve İlçedeki siyasi durumu kendi lehlerine çevirme gayretinden başka bir şey değildir. ABANA şahsi menfaatlerin ön planda tutulamayacağı kadar büyüktür.

 

Bilinmelidir ki!

 

  İlçemiz sorunlar ile boğuşan, zayıf yönetimden doğan zaaflar neticesinde git gide kötüye giden bir ilçe konumuna gelmiştir. Bunun tek çözümü katılımcı ve güçlü bir yönetim şeklidir. İlçemizin en kısa sürede tekrar bölgesinde güçlü ilçe olması, çevresindeki ilçelere liderlik edecek potansiyeli yakalaması için hizmet odaklı, turizm ve iş alanı portföylü  ve göç olayının sonlandırılması adı altında planlayıcı yönetime geçmesi gerekmektedir. Bizler Abanalıyız. Abana için her zaman her yerde ve her şekilde adımız ile elimizi taşın altına koyarız. Bunun için de tereddüt dahi etmeyiz. Kimseye veremeyeceğimiz hesap olamayacağı gibi kimseye de Abana için hesap sormayız. Katılımcı ve güçlü bir yönetim hayalimizdir. Gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, esnafımız, memurumuz; İlçemiz de barışın, bütünlüğün ve Abanalılık ruhunun tekraren yaşanması için çaba sarf edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bu bütünlük sağlandığı takdir de bölgesinde yönlendirici güç ABANA olacaktır. Buna inancım tamdır. Hedefimiz her zaman Abana ve Abanalılardır.

Sonuç olarak; 

   Yerel seçimlerden sonra şahsımın sosyal medya olsun, şahsi görüşmelerimde olsun, yerel basındaki açıklamalarımda olsun aday olmayacağımı defalarca ifade etmeme rağmen, İlçe Parti Yönetimini tekrar aday olur düşüncesi ile kim bana karşı ise o ekiple kurma gayreti başta olmak üzere, yıllardır Belediye Başkanı Adayı olarak girdiğim seçimlerde ya karşı tarafa oy vermiş veya boş oy atmış hatta daha ilerisi karşı taraf için alenen çalışmış kişilerin bugünlerde CHP İlçe Teşkilatını parsellemeleri, şekillendirmeleri ve seçime hazırlama gayretlerini görmemek adına, iki yerel seçim boyunca şahsımı ve ekibimi destekleyen insanlarımızın gördüğü haksız muamelelerde sessiz kalan kişiler ile, seçmenlerimizin gördükleri muameleleri izlerken üst akıl olan kişiler ile, sana itibar vereceğiz diye sanki itibarımız yok gibi şahsi egolarını tatmin edenler ile, henüz siyasi edebi ve adabı oluşmamış kişiler ile, geçmişte ilçemize hizmet etmiş büyüklerimize saygının olmadığı kişiler ile, CHP’ye ve şahsıma karşı aday çıkmış kişi ve ekibi ile, katılımcı ve uzlaşısı bir parti olunmasını önleyen kişiler ile, karşısındaki insanları saf yerine koyma cüreti gösteren kişiler ile ve bunlarında ötesinde Abana’ya ve Abanalıya bir değer ve hak ettiği yönetimi sağlamayacağına inandığım kişiler ile aynı safta olmamak adına uzun yıllardır hizmet ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum.

   Bugünden itibaren yıllardır dava arkadaşlığı , dava kardeşliği yaptığım insanların hak ettikleri değeri görmesi adına , ilçemizin hak ettiği katılımcı ve uzlaşıcı yönetimi  şahsı ve ekibi ile kuracağına inandığım aday ile dava arkadaşlarımın da onaylı katılımı ile yolumuzu çizeceğimizin bilinmesini isterim. Başta Abanamızın uzlaşıcı yönetim şekli olmak üzere yıllardır şahsıma inanan ve güvenen Abana sevdalısı  dostlarımızın yönetimsel katkı sağlayacağına gönülden inandığım platform hangisi olacak süreç bize gösterecektir. Bu sürecin Abanamıza hayırlı olmasını temenni ederim.

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz