reklam

SAYGIDEĞER ABANALI HEMŞERİLERİME DUYURU NİTELİĞİNDEDİR.

Öncelikle siz değerli hemşerilerime  eğrisi ile doğrusu ile ismimin yansıtılmasından dolayı , iyi veya kötü istenmeyen adam , yine çıktı ,  Abana’yı karıştırıyor gibi söylemlerden dolayı ve en önemlisi mevcut siyasi ortam  , yıllarca yapmış olduğum hizmet ve Abana aşkından dolayı açıklama yapma gereksinimi oluştuğundan sizlere ulaşma gereği duydum.

Değerli Hemşerilerim;
Seçimler oldu bitti. Bir Şevket YAZKAN mevzusu bitmedi. İyisi ile kötüsü ile ananlara teşekkür ederim.Şevket YAZKAN seçimde çalışmadı , kindardı , herkesi ezdi yedi –içti vs vs çeşitli savsatalar ile yüklenildikçe yüklenildi. Değerli arkadaşlar ben seçimi çalışmadığım için kaybetmedim. Seçmende olan azalma , seçmende olan şişirilme sonucu çeşitli algılama taktikleri ile kaybedilen bir seçimdi.Abana’da yaşayan hatta rakip olarak seçime girenler biliyor nasıl kaybedildiğini ve kazanıldığını.Benim yönetimde bulunduğum dönemler boyunca  oy versin vermesin amacım Abana’da yaşayanları Abana’da tutmaktı.Ne var ki halk ile iç içe olmak , samimi olmak , otoritenizi korumak adına koyduğunuz mesafeler halk içinde de çeşitli algılar yaratılması sonucu seçimi kaybettik.

Sonra İstanbul’a geldik. İlçe de hani konuşuluyor ya vay kaybetti gitti. Kimseye sahip çıkmadı gibi laflar.Değerli arkadaşlar seçim maddi yönden adaya külfettir.Bizimde seçimden olsun daha önceden olsun maddi durumumuz sallandı.Borçlandık.Tabiki bu borcuda ödemek gerekli bunun için çalışmak üzere geldim İstanbul’a. Keyiften veya kaçmaktan değil. Sürekli bir algı yapılmak istendi.Ben ne Abana’yı nede dostlarımı terk ettim.Bizim için Vefa İstanbul’da bir ilçe değildir.Anlam taşıyan bir kelimedir. Allah’a şükür ekonomik olarak yine güçlendik , borçlarımızı ödedik. Kimse Şevket YAZKAN üzerinden algı yaratmaya kalkmasın.İçi bana dışı size düşer görüntünün.Ben Abana için beklentisi olmadan , ananenin menfaatleri doğrultusunda Abana için her şeyin içinde olurum.Benim ile  yetişmiş  bir evlat gibidir.Çehresini değiştirirsin , taş koyarsın , ilerlemesini istersin sonra gelir birileri mahvederse evladına iç güdüsel  sarılırsın.Abana ‘da 30 yıl siyaset yapmış , ömrü Abana’da geçmiş biri olarak İlçeme karşı sorumluluklarım var ben bu görevimi yaparım , ister makbul görür ister görmez.Lakin Şevket YAZKAN olarak ben üstüme düşeni her daim yaparım.

Değerli Abanalılar;
3 Dönem Belediye Başkanlığı yapmış bununla beraber çok uzun yıllardır Abanalı olarak ilçemizin yaşadığı şu günlerdeki durum fazlası ile şahsımı üzmektedir.Kısır çekişmeler , rant sağlama çabaları , pastanın diliminden pay kapma ve koltuk savaşları yaşanırken Abana’nın kaybı her geçen gün fazlası ile artmaktadır.Seçimler kazanılır kaybedilir , halk verdiği kararlar ile yöneticilerini seçer. Umar ki ilçesinde iyi şeyler olsun .Esnaf  daha çok kazanç sağlanması  , memur ise kamu düzeni sağlanması , genç ise iş sahasının çoğalması , emekli ise halk barışının olması , kadın ise kendisinin de toplumda birey olması ,  saygı duyulmasını istemesi adına seçimlerde seçme hakkını kullanır.

Peki bizler yöneticiler olarak bunların ne kadarına cevap verebildik veya veriyoruz.Gençlerimiz ilçe dışına çıkıyor , iş sahamız yok ,  kutuplaşmanın verdiği erozyon. Ne ve ne için ? Kendi gruplarımıza ilçe pastasından pay vermek için mi? Yoksa daha iyi bir Abana  için mi?

Daha önceden deneyim kazanmış , bir çok defa yönetim konumunda bulunmuş biri olarak hatalar yapıyoruz. Bizler yönetici konumunda iken yaptık mevcut siyasi aktörler ise bizden kat ve kat daha fazla yapıyor.Kim kaybediyor? İlçe ve İlçe halkı.Gençler geleceğinden kuşkulu , esnaf işinden kuşkulu kışın para dönmeyen bir ilçe anca kiralarını zor karşılıyor, bir çok kişi bankalara borçlu , bir tek emlak ve inşaat işi hız kazanmış ha tabi ki oda pazara bağlı alıcı ne için alacak malum kavgalı eve gelin gelmez diye bir tabir vardır.Birde herkes olaya hakimdir ki inşaat sektörü amiyane tabir ile  rant sektörüdür.

Her seçimde bir taraf kaybetti diye vatandaş işinden ve iş yerinden oldu.Siz istemeseniz de etrafınızdakiler bunu isteyerek sizi  teşvik ederler.Siz de kaybetmemek uğruna bu işlere ortak olursunuz.Etrafınızdakiler bütün kötülükleri size yaptırır sonra onlar herkes ile iyi olur siz kötü olursunuz.Ama bu tür işlerin vicdani sorumluluğu var. Diyorum ya İlçemizde ben dahil herkes hata yaptı. Ama artık bunların ortadan kalkması lazım, makam mevkii uğruna yapılan bu hatalar yüzünden Abana kaybediyor.Birilerinin değirmenine su taşıyacağız diye , rant sağlayacağız diye.

Hangi görüşte olursa olsun gençlerimiz dışarıya gitmemeli , Abana’ki işletmeleri hangi görüşte olursa olsun Abana’da yaşayanlar işletmeli kısaca Abana’da yaşayanlara sahip çıkılmalı. Toplumsal barışın sağlanması gerekli , İlçede yaşasın ,yaşamasın Abanalı olan hiç kimse buna duyarsız kalamaz.

Şimdi ilçede bir yönetim savaşı çıkmış kim kime dokundurabiliyorsam diyorsa yanlış yapılıyor demektir. Bir yerlere çıkarken duyarsız kaldığınız olaylar  yüzünden ilçe halkının hak mahrumiyetleri oluşmaktadır. Şimdi her şeyden daha fazla ilçemize sahip çıkma zamanıdır. Kısır çekişmeler yüzünden yarın önümüze genel otorite tarafından ne gelir bilinmez. Giden her kurum , giden her genç , giden her vatandaş ilçemize başka şekilde ve hem de istenmeyecek bir durum şeklinde geri döneceğini unutmamak lazım.Artık birlik olmak  , artık diri durmak zamanıdır.Hiç birimizin kişisel menfaatleri , ilçe menfaatlerinden önce gelemez.

Bu vesile ile tüm Abana’yı seven , Abana’yı yine güçlü ve diri bir ilçe konumuna getirmek isteyen hemşerilerimi birlik olmaya , Abana için çalışmaya ve ayrıştırıcı siyasetten toplumsal barışın oluşacağı bir siyasete kavuşturmaya davet ediyorum.

ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI…..

Şevket Yazkan

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz