reklam
PROJE NO; 26 İLK, ORTA, LİSE OKUL YENİLEME PROJELERİ
İlçemizdeki ilk ve orta okul öğrencilerinin daha modern ve sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için binalarımızın yenilenmesine ihtiyaç vardır. Belediye başkanlığımız tarafından otogar binasının kuzeyinde bulunan alan ilköğretim alanı olarak, şimdiki ilköğretim okulunun bulunduğu alan da lise yeri olarak revize edildi. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarla gerekli tahsis işlemleri tamamlanmış olup projeler ihale aşamasındadır.
 
Maliyet: 5.5 milyon TL. Mali kaynak: Milli Piyango İdaresi
 

PROJE NO: 37; ATIŞ POLİGONU TESİSİ

İlçemizi bir spor kenti haline getirme gayretlerimizden bir diğeri de Abana’mıza bir atış poligonu kazandırmaktır. Bu sayede avcılarımıza ve atış sporuna merakı olan vatandaşlarımıza yasal bir zemin hazırlamış olacağız. Ayrıca ülkemizi çeşitli yarışmalarda temsil edecek sporcuların yetişmesini de sağlayacağız.

Maliyeti; yaklaşık 500.000 TL
Mali kaynak: Spor Toto Teşkilat Başkanlığı

PROJE NO: 36; YÜZME HAVUZU TESİSİ


Hedefimiz; ilçemizi tam bir turizm ve spor merkezi haline getirmektir. Bu amaca yönelik olarak mevcut stadyum ve spor salonumuzun yanına yeni spor tesisleri eklenecektir. İlk yapacağımız yeni spor tesisimiz de yarı olimpik yüzme havuzu olacaktır. Açılır-kapanır çatı sistemi ile yapılacak olan tesis 365 gün misafirlerine hizmet verebilecektir.

Maliyeti; yaklaşık 15.000.000 TL’ dir.
Mali kaynak: Gençlik ve Spor Bakanlığı

PROJE NO: 24: YENİ DEVLET HASTANESİ PROJEMİZ

Mevcut hastanemizin ulaşımı zor bir yerde olması sebebiyle hizmet almak güçleşmektedir. Bu durum çeşitli şikayetlere sebep olmakta, hastanemizin işlevselliği azalmakta, vatandaşlarımızın çevre ilçelerdeki hastaneleri tercih etmelerine sebep olmaktadır.

Dolayısıyla halkımızın daha kolay ulaşabileceği, günümüz şartlarına uygun, modern bir hastane ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı ilse yaptığımız görüşmeler neticesinde mevcut otogar binasının olduğu alanda 10 yatak kapasiteli entegte ilçe hastanesi, Abana’nın sağlık alanında modern yatırımı olarak hayat bulacak, sağlıkta hizmet kalitesini yükseltecek.

Belesiye Başkanlığı tarafından imar planlama işleri ve tahsis işleri bitirilmiştir. Şehir merkezinde yer alan proje ile hastaneye ulaşım sorunu ortadan kalkacağı gibi hastane kadrosunun güçlendirilmesi adına da çalışma yapılarak uzman hekim sayısı artirilacaktır.

Maliyeti; yaklaşık 7.500.000 TL
Mali kaynak; Sağlık Bakanlığı

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz