reklam

haber “Abana Sağlık Yatırımında Yeni Bir Yüze Kavuşuyor

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Abana’ya yapmayı planladığı yeni devlet hastanesiyle ilçede sağlıkta hizmet kalitesini daha da yukarı taşıyacak.

10 yatak kapasiteli olacak ilçe entegre hastanesi, Abana’nın sağlık alanında modern yatırımı olarak hayat bulacak.

Belediye Başkanı Altan Erdoğan, ilçemizde sağlık hizmetlerinin ilçe merkezimize yakın bir noktada modern bir binada sunulması için başlattıkları girişimlerin önemli bir noktaya ulaştığını söyledi.

Otogar binasının yeni devlet hastanesi yapımı için tahsisini yaparak Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğüne devrettiklerini ifade eden Başkan Erdoğan, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine en kolay, hızlı şekilde erişimlerini sağlamak amacıyla yapılan ilçe entegre hastaneleri hayati öneme sahip. Abana ilçemizde mevcut faaliyette bulunan ilçe entegre hastanesi yenilecek. Modern mimari, yüksek teknoloji ile donatılacak hastane sayesinde sağlıkta hizmet kalitesi yükselecek. İlçemize yapılması planlanan hastane, diğer ilçelerdeki entegre hastaneler gibi 10 yataklı olacak. Bir bloktan oluşan 10 yatak kapasiteli entegre ilçe hastaneleri 3.143 metrekare toplam kapalı alana sahip oluyor. Acil servis ise 400 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Bu serviste 1 acil poliklinik odası, 6 müşahade yatakla hizmet veriliyor. 6 polikliniğe sahip entegre ilçe hastanelerinde, 2’si tek yataklı, 4’ü iki yataklı olmak üzere toplam 6 oda bulunuyor. 10 yataklı entegre ilçe hastanesi tamamlandığı zaman sağlık hizmetleri modern ünitelerde sunulacak ilçemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Başkan Altan Erdoğan, hastanenin yatırıma alınması sürecindeki desteklerinden dolayı AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik’e, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ve ekibine, Abana İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Uğur Yiğitsoy’a, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü’ye, AK Parti Abana İlçe Başkanı Murat Baş’a teşekkür ettiklerini belirtti.
 
 

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz