reklam

Yaklaşık yarım asırdır ilçemizde Eğitim veren Abana İnönü Anadolu Lisesini ziyaret ettik.
Okul Müdürü Recep Atak’ın Bozkurt’a İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasından  sonra Okul müdürlüğü görevini üstlenen Derya Kara’ya misafir olduk. Uzun yıllardır lisede tarih öğretmenliği ve müdür yardımcılığı yapan Derya Kara hocamız Lise hakkında bizleri bilgilendirdi.
Lisede; 4 sınıf 8 şube olup 119 öğrencimize 18 öğretmenimizin ders verdiğini söyleyen Derya Kara; TM VE FEN bölümlerinin olduğunu belirtti.
Derya Kara; geçen Eğitim-Öğretim Döneminde 34 öğrencinin Üniversite sınavına girdiğini bu öğrencilerden 7 tanesinin Lisans, 14 öğrencinin de Ön Lisans bölümlerini kazandıklarını açıkladı.
Bu yıl ise son sınıflarımız 20’si TM 10’u Fen sınıfından olmak üzeri toplam 30 öğrencimizin üniversite sınavına gireceğini belirtti.
Okul olarak Eğitimde Başarının İzlenmesi Ve Değerlendirilmesi Projesini (EBİDEP) hayata geçireceklerini söyledi.
Okul Müdürü Derya Kara; Başta eğitim gören öğrenciler olmak üzeri mezun olan öğrencilerimizin de yararlanabileceği DYK kurslarının düzenlendiğini belirtti.

Uzun zamandan beri okul kütüphanesi ve laboratuvar eksikliklerinin bulunduğunu söyleyen Derya Kara bu konuda halkımızdan ve yetkililerden destek beklediklerini belirtti.

 

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz