reklam

Mehmet Hoca Emekli Oldu

İlçemiz Sahil Yeni Cami İmam Hatibi Mehmet Özdemir emekliler kervanına katıldı. 2005 yılından bu yana Sahil Yeni Camiinde görev yapan Mehmet Hoca Sosyal Medya hesabından emekli olduğunu duyurarak açıklamada bulundu.

” Bazı konuşmalara, bazı yazılara başlamak ve devam ettirmek oldukça zordur. Benim için de bu yazı onlardan bir tanesidir..

Dünya hayatı gibi bütün makam ve mevkiler geçicidir. Hayat bize bütünüyle bir emanettir. Asıl olan geride bıraktığımız salih amellerimizdir. Hoş sadalardır.

Hangi makamda, hangi mevkide olursak olalım önemli olan yaptığımız işleri Allah rızasına uygun olarak yapabilmektir. Karşımızdaki kişilere makamları, mevkileri ve statülerine göre değil, yalnızca insan olduğu için değer verebilmektir.

1997 yılında bozkurt kutluca köyü sarmaşık mahallesi camii’nde başladığım, 2005 yılından itibaren de (18 yıl) sahil yeni camiinde devam ettiğim ve severek yaptığım görevimi sağlık sorunlarımın da etkisiyle emekli olarak 24 mart 2023 tarihi itibariyle resmi olarak tamamlamış bulunuyor,

Benden sonra görev alacak hoca arkadaşlarıma muvaffakiyetler diliyorum.

Bu ağır sorumluluk taşıyan vazifemi yaparken bana destek ve yardımcı olan herkesten allah razı olsun.

Böylesi güzel insanlar içinde görev yapmak benim için çok büyük bir şanstı. Hayatıma yine o güzel insanlarla aynı yerde devam edeceğim için de mutluyum.

Camiye gelen gelmeyen, namaz kılan kılmayan, ideolojisi, siyasi ve dünya görüşü ne olursa olsun kimse arasında ayırım yapmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan ve suçlamadan kurmaya çalıştığım ilişkilerimde farkında olmadan kırdığım, üzdüğüm kardeşlerim olduysa her birinden ayrı ayrı özür diliyorum.

Toplu helalleşmelere karşı olan biriyim ama farkında olmadan hakkına girdiğim, üzerimde alacağı olan birisi varsa lütfen bunu bana bildirsin..

Benim varsa haklarım her birinize ayrı ayrı helal olsun..

Görev sürem içinde şunları şunları yaptım tarzı konuşmalara girmek istemiyor ve sevmiyorum.

Üzerime düşen görevlerimi inşallah bir nebze de olsa yerine getirmişimdir.

Yapamadığım şeylerden ve eksiklerimden dolayı cenab-ı Allah’tan af diliyorum.

Nasip olursa ramazan ayının geri kalan günlerinde gönüllü olarak görevime bayrama kadar devam edeceğim. Ve üzerime bir sorumluluk düştüğünde, iyi günde ve kötü günde her zaman sizlerle olacağım inşallah..

Bu vesile ile sizleri sevgi, saygı, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Haklarınızı helal ediniz..

Mehmet Özdemir

 

 

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz