Denizbükü Köyüden Avrupa'ya Meyve Sikacaği ihraç Ediliyor

Abana’dan Avrupa'ya Cansuyu

Abana Denizbükü Köyünde 2002 yılında kurulan Döküm fabrikasinda üretilen Meyve Sikacaği Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

12 Yaşinda İstanbul'a giden köy sakinlerinden ihsan Kale çirak olarak girdiği Döküm sektörüne 32 yıl çalıştiktan sonra kendi işini kurarak ticari faaliyetine başladı.

En büyük ideailimdi dediği memleketine Döküm Fabrikasi kurmanin 2002 yılında nasip olduğunu belirten ihsan Kale; deniz çapasi ve kalorifer kazani izgaralari üretmeye başladığini zamanla işini geliştirerek motor kapaklari üreterek ürün yelpazesini geliştirdiğini söyledi.

ihsan Kale son yıllarda sektörde ihtiyaç hissedilen gözleme tavasi ve Meyve Sikacaği üretimine girdiklerini ve bunda da başarılı olarak ingiltere, italya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'ya meyve sikacaği ihraç ettiklerini söyledi.

Sektörün en modern döküm ekipmanlari ile üretim yaptıklarini belirten ihsan Kale, yaptıklari yatirim ile hem köyüne istihdam hem de ülke ekonomisine katki sağladiklarini belirtti.

Kale Döküm fabrikasi Denizbükü köyünde 1100 Metre üzerine kurulu olup 5 işçi ile üretimine devam ediyor.

Loading