reklam

2020 Yılında tekrar işlerlik kazanan Abana Orman İşletme Şefliği güzel projelerin müjdesini verdi.
1 Orman İşletme Şefi, 2 Orman Muhafaza Memuru 1 Yazman ve 1 Şoförden oluşan İlçe Orman İşletme Şefliğini Orman Mühendisi Aydoğan Yaman yürütüyor.
Abana İşletme Şefliği olarak güzel projeleri başlatacaklarını belirten Şef Aydoğan Yaman, bunlardan ilkinin Akçam Köyüne arıcılar için Kestane ormanı oluşturmak olduğunu söyledi. Arıcılığın Abana ve Bozkurt’ta çok gelişmiş olduğunu söyleyen Aydoğan Yaman, daha önce başka yerlerde gerçekleştirilen Kestane Ormanlarının Arıcılara çok fayda sağladığını belirtti.
Ülkemizde arıcılık yapmakta olan kişilerin arılarını konaklatma adına bir yer tayin edilmesi; bu yerde arılar için verimi artırıcı uygun bitki desenlerinin yetiştirilmesi adına; bu bitkilerin bal ve polen verimini artıran bitki çeşitlerinin olması amacıyla orman bakanlığı tarafından oluşturulmuş eylem projeleri sonucunda kurulmuş ormanlara bal ormanı adı verildiğini söyleyen Orman İşletme Şefi Aydoğan Yaman; Bu ormanlarda dünyada bal verimi yüksek olan bitki çeşitleri ile birlikte bal çeşitlerine göre çam balı, kestane balı, çiçek balı vb. yöreye ve iklime uygun ağaç ve bitki türlerinin yetiştirilmesi yapılabiliyor.
Bu nedenle bizim de Abana’da ki arıcılar için Çayırcık mahallemizde Bal Ormanı oluşturma çalışmalarının olduğunu söyleyen Aydoğan Yaman; Bu projelerimizi gerçekleştirdiğimiz de ilçemiz arıcıları da Bal Ormanlarından büyük ölçüde fayda sağlayacaklar, dedi

 

               

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz