Abana Sahil Camiine …

Abana Sahil Cami Bahçesine Düzenleme Yapılacak

 

İlçemiz merkezinde bulunan Sahil Camii bahçesine ve Camiye yapılacak çalışmalar için İlçe Müftülüğü Cami Cemaati ile toplantı yaptı.

 

İlçe Müftüsü Yakup Yılmaz'in başkanliğinda Sahil Camide imam odasinda yapılan toplantıya Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Mimar Ahmet Ersöz ve İlçenin ileri gelen camii cemaatinden bazılari katıldı.

 

İlçe Müftüsü toplatida özetle şunlari söyledi ” Camimizin kubbe altında bozulmalar var. Bunun yapılmasi lazim aksi taktirde daha büyük tamirat gerekebilir. Yaz aylarında nüfusumuz artmakta buna paralel olarak Cuma Namazlarinda ve Teravih Namazlarinda Camimiz yeterli gelmiyor. Bu nedenle Cenaze namazı kilinan alanın üzerinin kapanmasi gerekiyor. Ayrıca tuvaletlerin giriş bölümleri sıkıntı yaratıyor. Abana turistik bir yer. Özellikle yaz aylarında şadirvanda dini yönden Sağlıklı abdest alma ortami olmuyor. Caminin bir duvar içine alınması gerekiyor “

 

Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, kendinden beklenildiği gibi Caminin kubbesinin tamirati konusunda ne yapılmasi gerekiyorsa şahsi olarak yapmayi taahhüt ettiğini söyledi.

 

Başkan Oyar ayrıca, şadirvan ve tuvalet konularini yasal çerçeveler içerisinde değerlendireceğini belirtti.

 

Toplantida bulunan hayırseverlerde yapılacak çalışmalara üstlerine düŞeni yapacaklarini belirterek önemli olan bir karar alınarak işe başlanilmasi dediler.

 

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 

Loading