reklam

Ulusal bir proje haline gelen ve tüm Türkiye’de uygulanmakta olan Vefa (Yaşlı ve Hasta Bakım) Projesi 15 Ağustos tarihinden bu yana ilçemizde devam ediyor.

İlçemiz mahalle ve köylerde evde bakım, temizlik, yemek hizmetleri gibi ihtiyacı olan yaşlı, engelli ve hastalara hizmet eden bu projede 2 bakım elemanının görev yaptığı belirtildi.

Abana Kaymakamı Salih Ağar, Bakım elemanlarının Her gün bir ailenin evine giderek tüm ihtiyaçları karşılanmakta olup İlçemizde ve şekilde 25 aileye hizmet verilerek dezavantajlı kesimin ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Yine ulusal olarak uygulamaya devam eden Vakıf gorevlilerince ilçemiz mahalle, köylerde ve merkezlerde bulunan hanelerin Ulusal hane hizmetleri kapsamında ziyaretlerinin  yapıldığı belirtildi. Bu çalışmalar kapsamında  Hanelerin tek tek ziyaret edilerek ihtiyaçlarının tespit edilerek gerekli yardımların yapıldığı ve ilgili kurumlara gerekli yönlendirilmelerin saglandığı belirtildi.

Yeni bir uygulama olarak başlatılan ve ilçemizde de uygulanan Türkiye Aile Destek Projesi kapsamında birçok ailemize aylık desteklerin verildi belirtildi. 

İlçe Kaymakamı Salih Ağar ayrıca, Vakfımız tarafından sosyal hizmet ve ev yapım projeleri de hazırlandığını, gerekli onayın verilmesinden sonra uygulamaya geçileceğini söyledi.  

                                                                                                         

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz