İnebolu Deresökü Köyü’nde Yangın: 9 Ev Zarar Gördü

Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Deresökü Köyü’nde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Sabah saat 05:00 sularında Cemal Tufan’a ait evde başladığı belirtilen alevler, bitişikteki diğer yapılara da sıçradı. Bölgedeki evlerin birbirine yakın ve ağırlıklı olarak ahşap yapıda olması, yangının büyümesini hızlandıran temel etkenler arasında yer aldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve arama-kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler saat 13:00 civarında yangını kontrol altına alarak söndürmeyi başardı

“Can Kaybı Yaşanmadı”

Olay yerinde incelemelerde bulunan İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, durumun ciddiyetine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Şu anda köyde 9 evimiz yangından etkilendi. İtfaiye ekiplerimiz alevlerle canla başla mücadele ediyor ancak rüzgar çalışmaları olumsuz etkiliyor. En büyük tesellimiz can kaybının bulunmamasıdır. Tüm köy halkımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

İlk belirlemelere göre yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, maddi hasarın büyük olduğu ve yangını söndürme ile soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Loading