reklam
Kapatılan Bodrum Katlarının Yerine Verilecek Daireler, Kura ile Sahiplerini Buldu
Bozkurt’ta geçen yıl yaşanan sel felaketinde bodrum katlardaki evleri kapatılan ev sahipleri bugün Kaymakamlık toplantı salonunda noter huzurunda çekilen kura ile 24 tane 2+1 daire ile 22 tane 3+1 daire hak sahiplerine verildi.
 
Kura çekim töreninde konuşan Vali Avni Çakır, “Yağmur çamur demeden gece gündüz demeden vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi eskisinden çok daha iyi şartlarda bir Bozkurt oluşturmak için gece gündüz çalıştık ve iki ay kadar önce ürettiğimiz konutlar, işyerlerinin teslimine başladık. Biliyorsunuz sanayimizdeki dükkanlarımızın kuralarını çektik. Orada şu an esnaf arkadaşlarımız işlerini kurdular, başladılar. Çok da güzel bir ortam oluştu. İnşallah bugün de konutların ilk kura çekimini gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.
Vali Çakır, çarşı merkezindeki dükkanların da bitme aşamasına yaklaştığını aktararak, “Onları da sizlere teslim ettikten sonra inşallah böyle bahar aylarıyla beraber afetin etkileri tamamen silinmiş olacak. Her bakımdan altyapısı tamamlanmış bir Bozkurt’u hep beraber izleyeceğiz. İnşallah kaldırımları, bahçe duvarlarını ilk etapta bitiririz. Asfaltımızı, parkemizi, şehirle alakalı çalışmaları da bitirerek, çok daha güzel bir Bozkurt ile hep beraber yaşamaya devam edeceğiz. Ben tekrar söylüyorum bu kurada bana daha iyi daire çıktı diye bir şeye kesinlikle kimse kapılmasın. Hepsi de birbirinden kıymetli ve birbirleriyle aynı, işçilik aynı, konfor aynı.” diye konuştu.
 
Kaymakam Murat Atıcı’da konuşmasında Bozkurt merkezde TOKİ tarafından yapılan toplam 649 konutun birçok etabında çevre düzenlemesinin başladığına işaret ederek, “Hava durumu müsaade ettiği sürece çevre düzenlemesi tamamlanacak. TOKi tarafından yapılan 649 konutumuzu en kısa sürede dağıtacağız. Devamında bu güzel park alanlarıyla, peyzajıyla hazır olan evlerinize taşınacaksınız.” Dedi.
Kura çekim törenine, Vali Avni Çakır, Kaymakamı Murat Atıcı, Belediye Başkanı Muammer Yanık, AFAD Kastamonu İl Müdürü Uğur Minder, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Marşap, Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan, AK Parti Kastamonu
İl Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti Bozkurt İlçe Başkanı Murat Gürsoy ve vatandaşlar katıldı.
“Hak sahibi Olanlar, Yılsonuna Kadar Gedaş’a Ön Başvuru Yapsın”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vedad Gürgen, Gedaş Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Ekin, DSİ Emlak ve Kamulaştırma Daire Başkanı Hasan Eler ve AFAD İyileştirme Dairesi Başkanı Mustafa Esin Bozkurt’a geldi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ başkanlığınca ilçemizde yapımı devam eden ve tamamlanma aşamasına gelen konut ve işyerlerinin teslimi, kamulaştırması ve hak sahipliği konusunda yapılan istişare toplantısı sonucunda;
-Hak Sahibi olan vatandaşlarımızın; konutta hak sahibi olup DSİ tarafından da kamulaştırması devam ediyor ise iki tercihten birini seçmesi gerekiyor.
Tercih 1: Konut istiyor ise devam eden DSİ kamulaştırmasından konut bedeli almayacak.
Tercih 2: DSİ kamulaştırmasına imza atanlar ve imza atıp DSİ tarından bedeli yatırılmış ise hesabından parayı çekmeyecek. Hak sahipliğinin düşeceğini bilmeyerek kamulaştırma bedeli alan ancak bedel değil konut veya işyeri isteyen vatandaşlarımızın aldıkları bedeli iade edecek başvuruyu Gedaş ofisine yapmaları gerekiyor.
DSİ tarafından sadece arsa ve arazisi kamulaştırılan vatandaşlarımız bu kapsam dışındadır.
Kura aşamasına gelen konut ve işyerlerinin dağıtılabilmesi için kamulaştırma bedeli veya konut ve işyeri almak isteyen hak sahibi olan vatandaşlarımızın netleşmesi için 31 Aralık 2022’ye kadar belediye altındaki Gedaş ofisine ön başvuru yapması gerekiyor.
Hak sahipliği konusunda bilgi almak isteyenler 0366 575 2096 numaralı telefondan Gedaş ofisini araya bilirler.
 

 

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz