reklam

Yıllardır Abana Gazetesi basım yayın işleriyle meşgul olan, tüm çaba ve gayretini bu alana ayıran Metin abimiz personeli olduğum MYO dan haberler yazmamı istedi. Ancak üniversitelerin her şehre ve birçok ilçesine yapılması zaten ülkenin kanayan yarası ve eğitim bile ekonomi beklentili olduğu için, önceliği yaşadığımız yere vermek gerektiğine karar verdik.

Bunların en başında otogar eksikliği geliyor ki her akşam kalkan İstanbul otobüsleri her birimizin yoluna engel oluşturabiliyor. Yaya geçişlerinde bile sorun yaratırken, araçların ana cadde ve sokaklara geçişinde her türlü sıkıntı oluyor.

Yazın Abana kadar ilçeye geliş gidişi yoğun olmayan Kastamonu nun birçok ilçesinde bile otogarlar yıllardır ne güzel hizmet veriyor. Evet şimdi sel sonrası zararları onarmaya çalışanlar bu meseleyle ilgilenemiyorsa da nasıl bir ironi ki sel felaketini yaşayan Bozkurt bile öncelikle otogarı inşa etti.

Önceki belediyelerimizin de yıllardır önemli bir proje olarak planlamasına rağmen bu hala çözümsüz durumda. Diğer ilçeler şehirlerarası bile hizmet verirken, güzel ilçemizin bir otogarı olmaması sebebiyle çarşı içinde koskoca otobüsler akşam saatlerinde dönüş yapmakta bile zorlanıyor.

Uzun zamandır çalışılan yollarda toz duman içinde ve yaz kalabalığında dahi bir otogar bulunmayışı sebebiyle o otobüsler yine çarşı merkezinden kaldırıldı, belediyenin mağduriyeti yüzünden kimse şikayetçi de olamadı ama kimse böyle yaşamayı hak etmemişti. Neyse, duyduk ki ne kadar geç kalınmış olsa da en güzel olacak haliyle otogar projesi tamamlanmak ve inşa edilmek üzereymiş. Çok zorluklar yaşandı ancak sonunda güzel haberler almak güzel!

Metin abimizin “ Cefasını Çektik, Sefasını Süreceğiz” haberinde olduğu gibi elbet o günleri de göreceğiz, kısmetse bir otogarımız ve diğer projede olanlar da gerçekleştiğinde her şey çok daha güzel olacak.

 

Betül Çelikbaş

 

Loading

Facebook Comments Box

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz